Wielrennen

Plan Van Avermaet viel in het water: "Ik moet toegeven dat ik hier niet kan winnen"

Plan Van Avermaet viel in het water: "Ik moet toegeven dat ik hier niet kan winnen"

Greg Van Avermaet kon nog niet terugkijken op een uitstekende opener van het wielerseizoen. Bovendien moest hij in de rit die hij uitstippelde in het gareel voor leider Caruso.

In de vijfde rit van de Tirreno Adriatico zou Van Avermaet zijn kans gaan, maar plots stak Caruso in de leiderstrui en was het zaak om de Italiaan voorin te houden.

"Ik voelde al snel dat ik niet zo goed was vandaag", aldus Van Avermaet in Het Laatste Nieuws. "Het was de bedoeling om Caruso veilig binnen te brengen. En veel zat er bij mij niet meer in als ik dan toch voor mezelf had mogen rijden. Ik wist dat er weer een klimmer zou kunnen wegrijden op die laatste helling. Het zou hoe dan ook heel moeilijk zou zijn om te winnen."

Kapot

"Het zijn drie lastige dagen geweest. Vrijdag en zaterdag hebben we twee keer bijna zeven uur gereden. Zondag was ook een erg zware etappe, met de regen erbij. Dat vergt altijd meer van je lichaam. Ik had graag een beter resultaat gehaald. De Tirreno is een heel lastige wedstrijd, de kwaliteit van het deelnemersveld ligt heel hoog. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet kan winnen hier", sloot de ex-winnaar af.

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws