Teuns weet het: "Ik sta echt niet ver van winst"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Teuns weet het: "Ik sta echt niet ver van winst"
Foto: © photonews

Samen met Tim Wellens was Dylan Teuns de verrassing van Parijs-Nice. De jonge Belg toonde zich vorig jaar al met eindwinst in de Ronde van Polen en kwam er ook nu dichtbij.

Hij was net als Wellens geschrokken dat de grote kanonnen Soler zomaar lieten rijden. "Zo'n talent. Dat laat je toch nooit rijden. Misschien was Yates ook niet zó goed, natuurlijk. Hij moest lossen op de laatste klim", zei Teuns in Het Laatste Nieuws.

Daarna volgde een tegenoffensief van Teuns en Wellens. "Als je niets probeert, kom je nergens. We sloegen een kloof met de Izagirre's en nog een renner van Movistar. De samenwerking was goed, het ging best wel hard. Maar toen haakten de broers in elkaar. Tim en ik gingen nog tot het uiterste, maar zonder succes. Vroeger aanvallen was al helemaal zinloos. Dan waren we vogels voor de kat geweest."

In wielrennen draait het om één ding, winnen

"Als ik dit al kan, denk ik dat ik niet zódanig ver meer verwijderd ben van winst. Het is een kwestie van seconden. Ik heb duidelijk progressie geboekt in vergelijking met vorig jaar. Die gemiste kans op ritwinst van zaterdag beklaag ik me nog het meest. Ik denk dat het er echt wel in zat en dat bezorgt me een wat zure nasmaak. Mooi natuurlijk, al die ereplaatsen. Maar in wielrennen draait het maar om één ding: winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties