Wielrennen

Levende legende reageert: "Waar haalt Boonen het?"

Levende legende reageert: "Waar haalt Boonen het?"

Na de exploten van Wellens, Teuns en Benoot in Parijs-Nice en de Tirreno Adriatico, kreeg het drietal de raad van Tom Boonen om niet te mikken op de grote rondes. Een ex-winnaar van zo'n grote ronde, is het daar niet mee eens.

"Waarom zegt Boonen dat toch?", reageert Van Impe, de laatste Belgische Tourwinnaar, in Het Laatste Nieuws. "Giro en Tour zijn de belangrijkste koersen van het jaar - internationaal hebben ze met voorsprong het meeste aanzien. Dus natuurlijk moeten Wellens, Benoot en Teuns daar aan blijven denken."

"Parijs-Nice en de Tirreno zijn na de grote rondes de belangrijkste rittenkoersen. Als je daar kan scoren, dan kan je het overal. Ook in de Tour. Wat iemand als Rafal Majka doet, moet hen ook liggen. Ze moeten een paar mooie bergritten uitkiezen, die proberen te winnen en dan volgt het klassement wel."

Een kennismaking kan zeker geen kwaad -Lucien Van ImpeDeel deze quote:

Er zijn uiteraard grote verschillen. "Maar als ze het niet proberen, zullen ze nooit weten wat ze in hun mars hebben. En ik denk dat dat héél veel is. Ze moeten ook niet meteen mikken op een goed klassement, maar een kennismaking kan zeker geen kwaad. En wie weet wat dat dan teweegbrengt."

Reacties 18 reacties

Gerelateerd nieuws