Tiesj Benoot staat voor dé tijdrit uit zijn carrière: "Hij ligt me niet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Tiesj Benoot staat voor dé tijdrit uit zijn carrière: "Hij ligt me niet"
Foto: © photonews

Tiesj Benoot staat op plaats acht in de Tirreno Adriatico en is de revelatie van de Italiaanse rittenkoers. De Belgische renner moet vandaag in de tijdrit die toptienplaats zien vast te houden. Geen sinecure.

Tiesj Benoot is immers geen tijdritspecialist. Hij werd in de BinckBank Tour 176ste en laatste. Kanttekening die we wel moeten maken is dat hij toen hoegenaamd niet voor een klassement reed. Benoot zal straks met meer motivatie aan de start staan.

"De conditie is beter dan ze al ooit geweest is in de Tirreno. Ik moet wel een betere tijd rijden dan de voorbije jaren. Ik weet ook dat de renners rond mij niet de grootste tijdrijders zijn. Thomas en Kwiatkowski, die echt een goede tijdrit kunnen rijden, staan ver voor mij. Bij de anderen zal het de vorm van de dag zijn die bepaalt", aldus Benoot in Het Laatste Nieuws.

Jammer van die ploegentijdrit

-Tiesj Benoot

"Ik sta op enkele seconden van de vijfde plaats. Ik moet alles geven, van bij de start, twaalf minuten lang. Het is niet dat je kunt doseren. En dan hopen dat het schip niet te vroeg strandt. Jammer van de ploegentijdrit, maar dat wisten we op voorhand, dat we daar niet zouden scoren."

"Het is hoe dan ook een tijdrit die me niet ligt", weet Benoot. Het parcours is immers hetzelfde als in 2016 en 2017, toen hij die ook al reed. "Dat kan misschien helpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties