Europees kampioen Victor Campenaerts kreeg 'njet' van UCI: "Vreemd, want bij Sky rijdt iemand met eenzelfde soort stuur"

Redactie
| 5 reacties
Europees kampioen Victor Campenaerts kreeg 'njet' van UCI: "Vreemd, want bij Sky rijdt iemand met eenzelfde soort stuur"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Europees kampioen Victor Campenaerts werd de afsluitende tijdrit in de Tirreno-Adriatico geen voltreffer. De hardrijder werd zestiende, maar mocht overigens niet met zijn nieuwe stuur van start gaan.

"Ik voelde snel dat het niet voor vandaag zou zijn", aldus Campenaerts in Het Nieuwsblad. "Als ik zo rijd, kan ik onmogelijk dicht eindigen, of ik zou bij de beloften moeten starten. En vergeet niet dat ik deze week twee keer viel", benadrukte hij. 

Ander stuur

En er was natuurlijk heel wat te doen over de fiets van Campenaerts. De tijdrijder mocht niet met zijn nieuwe stuur van start gaan. "Ik reed met mijn oude stuur, terwijl ik daar dit jaar nog niet mee getraind heb", klinkt het. Vreemd, want in de ploegentijdrit mocht de Europese kampioen daar wél mee starten. Net als in de tijdrit van de Ronde van Algarve. 

Ook ploegmanager Marc Sergeant liet zich uit over het probleem. "We kregen we van de UCI een e-mail dat ze het stuur willen onderzoeken", zei Sergeant. "Blijkbaar is het te aerodynamisch en zit hij daardoor te laag. Vreemd, want bij Sky rijdt iemand met eenzelfde soort stuur."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties