Marc Sergeant legt uit waarom man in bloedvorm Tiesj Benoot past voor Milaan-Sanremo

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
Marc Sergeant legt uit waarom man in bloedvorm Tiesj Benoot past voor Milaan-Sanremo
Foto: © photonews

Winst in de Strade Bianche en een vierde plaats in de Tirreno. Tiesj Benoot verkeert in bloedvorm. De 24-jarige Drongenaar zou met een aanval op de Poggio een rol van betekenis kunnen spelen in Milaan-Sanremo, maar Lotto-Soudal laat de youngster thuis.

De Belgische formatie gaf Benoot een apart voorbereidingsprogramma dat volop zijn vruchten afwerpt. Hoewel de straffe resultaten elkaar nu opvolgen, wijkt Lotto-Soudal niet af van het vooropgestelde schema. "Tiesj wil meegaan tot Luik-Bastenaken-Luik en dan moet je dat schema aanhouden", legt teammanager Marc Sergeant uit bij Sporza.

E3 Harelbeke

"Dan mag je er niet zomaar ineens een koers van 300 kilometer bovenop gooien. Tiesj zal nu tien dagen niet koersen en ik denk dat dat verstandiger is dan Sanremo er bij te nemen. De E3 Harelbeke wordt zijn volgende koers."

Op vrijdag 23 maart treedt Benoot weer in competitie. "We hebben er goed over nagedacht en hebben met de trainers bekeken welke koersen hij wel en niet zou rijden, ook al is het pijnlijk om er soms eentje te schrappen. Maar er moet voldoende rust zijn tussen de koersen", besluit Sergeant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties