"Als Lefevere je een aanbod doet, dan is dat net als bij 'The Godfather': je kan dat natuurlijk niet weigeren"

Redactie
| 6 reacties
"Als Lefevere je een aanbod doet, dan is dat net als bij 'The Godfather': je kan dat natuurlijk niet weigeren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hij twijfelde geen seconde toen Patrick Lefevere hem in 2017 een contract voor twee jaar aanbood bij Quick-Step Floors. En met succes, zo blijkt. De 21-jarige Fabio Jakobsen pakte in Nokere Koerse zijn eerste zege bij de profs.

Voor het Nederlandse sprinttalent zijn het zijn eerste weken bij de profs én bij zijn nieuwe team. "Ja, als Patrick je een aanbod doet, dan is dat net als bij The Godfather: je kan dat natuurlijk niet weigeren", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Bij Quick-Step is er altijd een project voor de lange termijn. Er zijn heel wat jonge renners die hier begonnen zijn en er heel hun carrière hebben gereden. Ik denk dat dit wel iets voor mij kan zijn."

Jakobsen wil stap per stap zetten. "Als je 21 bent en je tekent bij Quick-Step, dan moet je niet verwachten dat je de Ronde van Vlaanderen rijdt of dat je naar de Tour gaat. En dat vind ik ook helemaal niet erg, want in koersen als Nokere kan ik meedoen voor de zege. Wat goed is, komt snel, zeggen ze. Maar als je rustig blijft, dan kom je er ook wel."

In dienst van Viviani

In de Handzame (vrijdag) kan Jakobsen opnieuw zijn kans gaan. De Scheldeprijs rijdt hij in dienst van Viviani. "Uiteraard. Als je, zeker bij een topteam als Quick-Step, zelf als kopman wil sprinten, moet je eerst in alle plekjes in de sprinttrein gezeten hebben. Alleen zo kan je leren. De Ronde van Dubai heb ik volledig in dienst gereden van Elia. Ik heb zelfs eens een hele dag op kop gereden", aldus de Nederlander. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties