Komt Philippe Gilbert in illuster rijtje terecht? Tom Boonen schat zijn kansen in

Redactie
| 6 reacties
Komt Philippe Gilbert in illuster rijtje terecht? Tom Boonen schat zijn kansen in
Foto: © photonews

Philippe Gilbert gaat in de laatste jaren van zijn carrière op zoek naar winst in de vijf Monumenten. Lukt het ook in Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix? Tom Boonen ziet mogelijkheden.

Met Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Lombardije en de Ronde van Vlaanderen heeft Gilbert al 3 van de 5 Monumenten gewonnen. Lukt het nu zaterdag ook in 'La Primavera'? "Ik zie die kans als bestaande", opent Boonen bij VTM. "Het is een heel moeilijk gegeven om die vijf klassiekers te winnen. Net daarom heeft Phil het als ultieme doel heeft gesteld, omdat het in de moderne wielrennerij onmogelijk lijkt."

"Maar door het slechte weer dat ze zaterdag voorspellen zijn zijn kansen heel wat groter geworden. Hij kan een rol van betekenis van spelen. Het is iemand die heel goed het volume van zo'n wedstrijd kan. Hij zal kunnen profiteren van ploegen die de wedstrijd gesloten willen houden. Het kan een heel interessante koers worden en dan is Gilbert met zijn ervaring één van de sterkste renners", aldus Boonen. 

Roubaix

In Roubaix acht Boonen Gilbert meer kansen toe. "Roubaix is de wedstrijd die hem het minste ligt van nature uit. Maar door alle omstandigheden maakt hij iets meer kans dan in MIlaan-Sanremo. In Roubaix gaat er dit jaar meer naar elkaar gekeken worden omdat er enkele boegbeelden weg zijn. Dat gaat ervoor zorgen dat de wedstrijd misschien lang gesloten zal blijven, wat ook in het voordeel van 'Phil' kan spelen", besluit Boonen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties