Ploegmaat van Peter Sagan wordt beboet na rijden op fietspad in Nokere Koerse: "We tolereren dit niet meer"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Ploegmaat van Peter Sagan wordt beboet na rijden op fietspad in Nokere Koerse: "We tolereren dit niet meer"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Renners weten dat ze niet langer op het fiets- of voetpad mogen rijden tijdens wielerwedstrijden. Toch zijn er enkele waaghalzen die het nog steeds niet kunnen laten. Cesare Benedetti kreeg dan ook een geldboete opgelegd na Nokere Koerse.

De ploegmaat van Peter Sagan bij BORA-hansgrohe wilde op ruim 40 kilometer van de meet opschuiven via het fietspad. Hij werd op de vingers getikt door de jury. "Iedereen weet dat hij niet op het fiets- of voetpad mag rijden", citeert Sporza juryvoorzitter Pedro Garcia Mozo. "Daarom gaf ik Benedetti onmiddellijk een uitbrander."

"Ik kon hem ook onmiddellijk uit koers gezet hebben, maar er waren toch wel wat verzachtende omstandigheden. Allereerst betekende zijn actie geen enkel gevaar voor de toeschouwers. Bovendien haalde hij geen voordeel uit zijn actie. Integendeel. Hij moest zelfs stevig in de remmen en helemaal achteraan het peloton opnieuw aansluiten."

200 Zwitserse frank

Al kreeg Benedetti dus wel een geldboete. "Het kost hem wel 200 Zwitserse frank. Dat kon ik niet achterwege laten. Enkel zo zullen renners tot het besef komen dat het niet kan om op fiets- of voetpaden te rijden. Wij hebben hier met de UCI al uitvoerig over gesproken en signalen gegeven dat wij dit niet meer tolereren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties