Tom Boonen laat zich uit over wegcarrière Wout Van Aert: "Wout moet niks" en "Ik hoop dat hij het tegendeel bewijst"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Tom Boonen laat zich uit over wegcarrière Wout Van Aert: "Wout moet niks" en "Ik hoop dat hij het tegendeel bewijst"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen kreeg in de Facebook-live van VTM de vraag wat Wout Van Aert moet doen na zijn schitterende prestaties op de weg. Voor Boonen is het simpel: "Wout moet niks".

"Wout Van Aert moet niks", is Boonen duidelijk. "Zo simpel is het. Hij moet doen wat hij wil doen. Wout weet heel goed waar hij mee bezig. Dit jaar wil hij op de meest optimale manier proeven van de weg. Daarom heeft hij zijn veldritseizoen opgeofferd en zijn trainingen in de winter anders aangepakt, omdat hij meer op inhoud getraind heeft. Daarom kwam hij af en toe een procentje tekort."

"Het zou gek zijn als hij in het laatste halfuur van een koers van 6 uur kan meedoen"

In de klassiekers tot 200 kilometer speelde Van Aert perfect mee. Bij langere afstanden denkt Boonen dat het moeilijk wordt. "Ik denk dat hij in de finale iets tekort zal komen omdat hij het crossseizoen gereden heeft. Al hoop ik dat hij het tegendeel bewijst. Het zou gek zijn als hij in het laatste halfuur van een koers van 6 uur kan meedoen."

"Maar hij heeft mij al vaker verbaasd, dus het kan zeker. Hij heeft zeker zijn plaats op de weg en kan op korte termijn een van de mannen zijn die het mooie weer kan maken. Als hij het wil, dan kan hij het", besluit Boonen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties