Belg kopman bij Trek-Segafredo in Milaan-Sanremo: "Voor top vijf zou ik wel tekenen"

Redactie
| 2 reacties
Belg kopman bij Trek-Segafredo in Milaan-Sanremo: "Voor top vijf zou ik wel tekenen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dankzij het wegvallen van de zieke John Degenkolb en een geblesseerde Giacomo Nizzolo krijgen we in Milaan-Sanremo een Belgische kopman bij Trek-Segafredo. Jasper Stuyven is ambitieus voor 'La Primavera'.

Voor Stuyven is het zijn tweede Milaan-Sanremo. "Natuurlijk wil ik een goed resultaat rijden. Het is een mooie kans, maar ik start zonder stress", zegt hij bij Het Nieuwsblad. "Of je nu al veel hebt gereden of weinig, het gaat om de inschatting van de wedstrijd. Het moment dat de koers losbarst, moet je aanwezig zijn."

Vooraf tekent de Vlaams-Brabander zeker niet voor een plek in de top 10. "Misschien rijd je een supergoeie sprint en ben je achteraf met top tien niet tevreden. Voor top vijf zou ik wel tekenen. Maar ik wil mij geen onnodige druk opzadelen in een wedstrijd die mij niet 100 procent ligt. Ik ben niet supersnel en ook niet supertraag. We zien wel."

Sprint aantrekken

Vorig jaar moest Stuyven nog de sprint aantrekken voor Degenkolb, maar die is er dus niet bij. "Misschien trekt Fabio Felline wel de sprint aan voor mij. Het hangt er vanaf wat hij doet op de Poggio en over welke benen hij beschikt", weet Stuyven. "Felline geraakt zeker over de Poggio. Ook Van Poppel en Koen De Kort zijn goeie lead-outs, maar of die er zeker over zullen geraken, valt af te wachten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties