Lotto Soudal-ploegleider Herman Frison blikt vooruit op Milaan-Sanremo en rekent op één naam

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Lotto Soudal-ploegleider Herman Frison blikt vooruit op Milaan-Sanremo en rekent op één naam
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Lotto Soudal is het in Milaan-Sanremo vooral uitkijken naar André Greipel. De Duitser staat er voor de zesde keer aan de start, maar kon nooit meedingen voor de zege. Lukt het deze keer wel? Ploegleider Herman Frison blikt vooruit.

In Milaan-Sanremo mag er meestal een sprinter zegevieren. "André Greipel is onze grote troef om zaterdag Milaan-Sanremo te winnen", opent Herman Frison bij zijn team. "Met Jens Debusschere en Jasper De Buyst hebben we nog twee snelle mannen in de selectie. Jens Keukeleire is een renner die we op de Cipressa kunnen inzetten om aanvallen te beantwoorden of de snelle mannen over de top te loodsen."

Poggio en Cipressa

De Cipressa en de Poggio worden zoals elk jaar de scherprechter. "Zoals elk jaar wordt de beklimming van de Cipressa een cruciaal punt, dat is het moment van de waarheid; dan wordt duidelijk wie goede benen heeft en wie niet.  Indien er een groep wegrijdt op de Cipressa of Poggio, moeten we zorgen dat we de boot niet missen. André Greipel is alvast in heel goede conditie uit Parijs-Nice gekomen."

"Er wordt regen voorspeld voor zaterdag. In een wedstrijd van bijna driehonderd kilometer zal de koude en regen zonder twijfel doorwegen. Ik verwacht een klassiek scenario zaterdag met een kleine ontsnapping die gecontroleerd wordt door de ploegen van de sprinters en punchers die talrijk aanwezig zijn. Wanneer we aan de zone van de Capi komen, is het een kwestie van attent voorin rijden", weet Frison. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties