Winnaar Handzame Classic 2017 versierde lucratieve transfer: "Hoeveel renners zouden er nee zeggen tegen Sky?"

Redactie
| 0 reacties
Winnaar Handzame Classic 2017 versierde lucratieve transfer: "Hoeveel renners zouden er nee zeggen tegen Sky?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Winst in de Handzame Classic van 2017 werd de grote doorbraak van de jonge Noorse renner Kristoffer Halvorsen. Het leerde hem onder meer een transfer naar het grote Team Sky op.

"Die zege in de Handzame Classic zal niet de doorslag gegeven hebben", vertelt Halvorsen in gesprek met Het Nieuwsblad. "Maar het speelt wel mee. Iedereen houdt Vlaamse koersen als Nokere en Handzame in de gaten. Ook Sky. Het is geen WorldTour-koers, maar voor jonge renners zijn het wel mooie zeges. Omdat men weet: wie daar presteert, mag misschien hoger mikken."

Doorgroeien

In 2016, het jaar dat hij wereldkampioen werd bij de beloften, werd Halvorsen al eens tweede in Handzame. Toen was er al concrete interesse van Sky. "Maar dat vond ik zelf nog wat vroeg", kiinkt het. Een jaar later maakte hij wel de overstap. "Ik zou de tijd krijgen om te groeien. Dat beviel mij. Ook omdat ik gemerkt heb dat Sky erin slaagt om jonge renners te laten doorgroeien. En hoeveel renners zouden er nee zeggen tegen Sky?"

Al is het natuurlijk wel dag en nacht verschil met zijn vorige ploeg. "Omkadering, begeleiding, vergeleken met waar ik vandaan kom, is het een groot verschil. Net zoals het bij de eerste ploegstage toch wennen is als je plots met ­Froome aan tafel zit. Maar ook dat gaat snel voorbij. Uiteindelijk doet iedereen ook bij Sky heel gewoon tegen mekaar", besluit de Noor. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties