Wout Van Aert geeft criticasters lik op stuk: "Een paar maanden geleden leek het wel of iedereen zat te wachten tot het fout liep"

Redactie
| 23 reacties
Wout Van Aert geeft criticasters lik op stuk: "Een paar maanden geleden leek het wel of iedereen zat te wachten tot het fout liep"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert is zich druk aan het voorbereiden op de mooie voorjaarskoersen die er nog zitten aan te komen. Eigenlijk is zijn voorjaar nu al geslaagd, maar de wereldkampioen veldrijden wil meer.

In de koersen tot 200 kilometer lukt het perfect voor Van Aert. Nu wordt het afwachten ook de grote koersen geen probleem vormen. En anders kan hij natuurlijk wel terugvallen op het feit dat hij een zware winter had, tegenover de frisse jongens van het voorjaar. "Een paar maanden geleden leek het wel of iedereen zat te wachten tot het fout liep", vertelt Van Aert in HLN.

Feit is gewoon dat niemand de combinatie nog geprobeerd heeft de jongste twintig jaar

"Elke week werd er wel een specialist gevonden die me afraadde dit te proberen. Waarom? Vroeger ging dat toch ook... Feit is gewoon dat niemand de combinatie nog geprobeerd heeft de jongste twintig jaar. Stybar wilde het een paar jaar geleden doen, maar toen hij na het WK cross merkte dat hij mentaal moe was, heeft hij zijn plan afgeblazen."

Van Aert is ambitieus, maar weet dat het misschien niet altijd zoals in de Strade Bianche zal verlopen. "Ik vind alleen dat ik niet meer kan afgaan", zegt hij nog. "Ik koers volledig relax. Waar ik nog op hoop? Voor een toptienplaats in de Ronde of Roubaix teken ik meteen, ja", is hij duidelijk. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties