Wout Van Aert over zijn ambitie in de Ronde van Vlaanderen: "Daar zou ik meteen voor tekenen"

Redactie
| 21 reacties
Wout Van Aert over zijn ambitie in de Ronde van Vlaanderen: "Daar zou ik meteen voor tekenen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert ging donderdag voor het eerst enkele stroken van de Ronde van Vlaanderen verkennen. Winnen zal wellicht heel moeilijk worden, maar de wereldkampioen veldrijden zou wel tevreden zijn met top 10.

Moeilijk te zeggen welke rol Van Aert in 'Vlaanderens Mooiste' kan betekenen. "In de Omloop Het Nieuwsblad heb ik de schifting op de Muur overleefd", aldus Van Aert tegenover Sporza. "Maar ik denk dat de Ronde van Vlaanderen toch meer een slijtageslag is, omdat die koers beslist wordt voorbij kilometerpaal 200. Het is afwachten hoeveel kracht ik dan nog overheb."

Top 10

Met een plek in de top 10 zou Van Aert best tevreden zijn. "Top 10 in de Ronde? Daar zou ik wel voor tekenen", klinkt het. "In mijn eerste Ronde van Vlaanderen zou ik zo’n goed resultaat niet verwachten. Maar ik heb goed gepresteerd de voorbije weken en ik voel me goed, dus misschien moet het mijn ambitie zijn om in de top 10 te eindigen."

Al kan het natuurlijk op 1 april ook iets minder goed lopen. "Maar het zou evengoed kunnen dat ik een klop van de hamer krijg in het laatste uur en dat ik heel ver eindig. Daar gaan we natuurlijk niet vanuit", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties