Wout Van Aert: "Twee maanden geleden zat ik met wat schrik, maar nu ben ik niet bang meer"

Redactie
| 23 reacties
Wout Van Aert: "Twee maanden geleden zat ik met wat schrik, maar nu ben ik niet bang meer"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een dag na Nokere Koerse stond er voor Wout Van Aert alweer een pitte trainingsdag op het menu. Eerst was er een verkenning van de Ronde, daarna trainde hij achter de brommer nog bij, met dank aan ploegmaat Tim Merlier.

Die lange trainingsdagen moeten Van Aert helpen de komende weken door te komen. "Straks moet ik de Ronde en Roubaix rijden. Dan heb je lange trainingen nodig", weet Van Aert. "Het is niet omdat ik vorige week een dag 6,5 uur getraind heb dat ik die afstand en duur meteen in de benen heb. Met 'trainingskes' van drie uur ga ik er niet komen."

Het regende donderdag hard, maar toch ging Van Aert met plezier extra bijtrainen. "Ik vond het best wel plezant", vervolgt hij in HLN. "Ik vind het niet erg om dit te doen, ik ben al altijd een voorstander van lange trainingen geweest. Want ik vind: als je iets doet, moet je het goed doen. Ik ben zo. Ik probeer er alles uit te halen in deze klassieke campagne."

'Niet bang meer'

"Twee maanden geleden zat ik met wat schrik. Ik vroeg me af of ik die lange trainingen wel ging volhouden na zo'n zware winter. Stel dat mijn eerste wegresultaten waren tegengevallen... Nu ben ik niet bang meer. Als het straks niks wordt in de Ronde of Roubaix zal dat niet zijn omdat ik mentaal heb opgegeven."

"Ik droomde er al lang van om Parijs-Roubaix te rijden, ik weet al heel lang dat die koers op 8 april wordt gereden, en ik weet al heel lang dat ik geen vakantie zou hebben als ik wilde meedoen. Dus ga ik nu niet klagen", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties