Eddy Merckx onder de indruk van Wout Van Aert: "Dit is nog maar het begin voor hem"

Redactie
| 18 reacties
Eddy Merckx onder de indruk van Wout Van Aert: "Dit is nog maar het begin voor hem"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ondanks zijn gezegende leeftijd - 72 is hij intussen - volgt Eddy Merckx de koers nog steeds op de voet. Wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert heeft de laatste weken indruk gemaakt op de 'Kannibaal'.

De topprestaties van Wout Van Aert op de weg zijn ook Eddy Merckx niet ontgaan. "Een toptalent", bewierookt hij Van Aert bij Sporza. "In de Omloop en de Strade Bianche heeft hij bewezen dat hij een topatleet is."

"Maar het is nog maar het begin voor hem. We zullen in de volgende klassiekers moeten zien of hij genoeg inhoud heeft als het langer wordt dan 250 kilometer. Ik denk persoonlijk van wel", aldus Merckx. 

"De Ronde van Vlaanderen zal een goeie test zijn voor hem"
 



​Merckx ziet dat de regenboogtrui uit de cross veel inspanningen levert om er te komen. "Hij traint veel bij en dat is de enige manier om er te geraken. Ik denk dat hij er alles aan doet. Hij is niet bang om grote inspanningen te leveren en dat is heel goed. De Ronde van Vlaanderen zal een goeie test zijn voor hem, maar zelfs als het daar minder gaat, hoeft hij niet te wanhopen. Hij is nog zeer jong", weet de vijfvoudige Tour-winnaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties