Tom Boonen weet het: "Dit is misschien wel dé kans van zijn leven"

Redactie
| 3 reacties
Tom Boonen weet het: "Dit is misschien wel dé kans van zijn leven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert gaat vol voor de 'strive for five'. Als hij Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix nog wint, heeft hij de vijf Monumenten alle vijf gewonnen. Tom Boonen ziet een uitgelezen kans in Milaan-Sanremo.

Ze geven zaterdag slecht weer in 'La Primavera' en dat kan wel eens in het voordeel van Gilbert spelen, die absoluut geen kans maakt in een massasprint. "Ik blijf het een gigantische uitdaging vinden, die vijf klassieke Monumenten op zijn palmares", aldus Boonen in HLN

"Maar in deze fase van zijn carrière is het de enige die hem nog rest. Als het écht de hele dag oude wijven gaat regenen tussen Milaan en Sanremo, krijgt hij een mooie kans. Misschien wel dé kans van zijn leven", wet Boonen.

'Mentale kwestie'

Gilbert zelf leeft ontspannen toe naar Milaan-Sanremo. "Niet dat ik plots zoveel beter word in extreme omstandigheden", pikt hij in. "Maar waar een groot deel van de concurrentie dan van zijn pluimen laat, blijf ik op zeer hoog niveau koersen. Het is een mentale kwestie. Je moet een knop kunnen omdraaien in je hoofd. Dat is niet iedereen gegeven", aldus Gilbert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties