Vandenhaute komt terug op heisa rond Armstrong: "Wielrennen zuiverste sport ter wereld"

Vandenhaute komt terug op heisa rond Armstrong: "Wielrennen zuiverste sport ter wereld"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De komst van Lance Armstrong naar de Ronde van Vlaanderen 2018? Dat heeft de voorbije maanden al flink wat heisa opgeleverd. In De Zevende Dag was organisator Wouter Vandenhaute bijzonder stellig.

Vandenhaute nodigde Armstrong uit voor de Ronde van Vlaanderen als "keynote speaker" in het kader van het nagelnieuwe project 'Tour of Flanders Business Academy'. 

Zuiver

Dat leverde de organisator flink wat kritiek op, in De Zevende Dag reageerde hij daar nu nogmaals op. En wel op ferme wijze. "Armstrong is nu een paria en is blij dat iemand hem een kans geeft, hij komt dus gratis spreken. Ik neem geen stelling in tegen of voor doping, maar wil hem zijn verhaal laten vertellen."

"We slagen er niet in om op een deftige manier naar het verleden te kijken", ging Vandenhaute verder. "We moeten dingen kunnen afsluiten en fris naar de toekomst kijken. Ik ben er van overtuigd dat de wielersport veruit de gezondste sport ter wereld is. We zijn de zuiverste sport ter wereld, maar willen nog meer uitblinken in zuiverheid."

Is wielrennen de zuiverste sport ter wereld volgens jullie?

0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties