Vincenzo Nibali heeft specifieke doelen voor Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik en laat zich uit over winnen van de 5 monumenten

Vincenzo Nibali heeft specifieke doelen voor Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik en laat zich uit over winnen van de 5 monumenten
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vincenzo Nibali heeft zijn knap palmares nog wat weten uit te breiden met een dito zege in Milaan - San Remo. De komende weken zal hij ook in Vlaanderen en Luik zijn opwachting maken. Heeft hij grootste plannen zoals Philippe Gilbert?

Philippe Gilbert wilde erg graag Milaan - San Remo en Parijs-Roubaix winnen dit jaar om zo de vijf monumenten in de kast te steken. Voorlopig blijft hij echter op drie steken.

Door zijn zege in La Primavera heeft nu ook echter Vincenzo Nibali zijn tweede monument op zak, na de Ronde van Lombardije in 2015 en 2017.

Dromen

En is er meer mogelijk? Dit jaar gaat Nibali ook starten in de Ronde van Vlaanderen én Luik-Bastenaken-Luik. "In Luik ga ik voor een resultaat - ik was er al eens tweede. De Ronde is een stap in het onbekende en komt er snel aan", aldus Nibali bij Het Nieuwsblad.

"Op termijn kan ik er misschien wel een resultaat halen, maar ik wil er nu geen risico's nemen. Parijs-Roubaix? Dat was vroeger mijn favoriete koers toen ik jong was, maar ik denk niet dat ik de goede lichaamsbouw heb daarvoor. Al had ik voor gisteren nooit durven dromen Milaan - San Remo te winnen ook."

Kan Nibali de 5 monumenten winnen?

0%
0%
0%
0%
100%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties