Belgisch kampioen Oliver Naesen niet akkoord met Tom Boonen: "Hij is altijd kopman geweest, hé"

Redactie
| 5 reacties
Belgisch kampioen Oliver Naesen niet akkoord met Tom Boonen: "Hij is altijd kopman geweest, hé"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In een bevoorradingszone tijdens Milaan-Sanremo ging het afgelopen zaterdag (alweer) mis. Te veel hectiek in die zone? Tom Boonen wil het alleszins afschaffen. Oliver Naesen 'weet dat zulke dingen kunnen gebeuren'.

"Ik zag die val van Greipel vanop de eerste rij", aldus Oliver Naesen bij Sporza. "Een renner van Sky, die een zwart regenjasje droeg, wou zijn zakje nemen. Maar zijn verzorger had hem wellicht niet herkend. Hij wou het zakje aan een ploegmaat geven, die in het wiel van de renner met het jasje zat. De eerste Sky-man trok het zakje uit zijn handen, het touwtje scheurde af, schoot in iemands wiel en hij nam Greipel mee."

Het gebeurt natuurlijk vaker bij het aannemen van die zakjes. "Zoiets kan gebeuren in die zone. Onze ploeg meldt ons vooraf waar de verzorgers staan. Als we de wagens zien, dan weten we dat we naar de rechterkant moeten. Maar de mannen die het pas op het nippertje zien, snijden je vaak af en zo ontstaan valpartijen."

"Als er gekoerst wordt, dan neem je geen zak van 1,5 kilogram aan"

Tom Boonen pleitte al om die bevoorradingszone af te schaffen. Dat vindt Naesen iets te kort door de bocht. "Maar misschien is het toch wat te veel gezegd om die bevoorradingszone af te schaffen. Tom Boonen is altijd kopman geweest, hé", lacht Naesen. "Hij moest zelf niet te veel naar de wagen gaan."

"Het hangt er ook van af hoe hectisch de koerssituatie is. Als er gekoerst wordt, dan neem je geen zak van 1,5 kilogram aan die je dan rustig kunt sorteren. Zolang men nadenkt over waar men de zone legt, is het goed", besluit Naesen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties