Ook ex-ploegmaat van Tom Boonen schiet voorstel af: "Waar moet je dat anders insteken?"

Redactie
| 7 reacties
Ook ex-ploegmaat van Tom Boonen schiet voorstel af: "Waar moet je dat anders insteken?"
Foto: © photonews

"Schaf die bevoorradingszones af", was Tom Boonen als co-commentator duidelijk tijdens Milaan-Sanremo van zaterdag. Quick-Step Floors-renner Dries Devenyns is niet te vinden voor het voorstel van zijn ex-ploegmaat.

Volgens Devenyns - momenteel revaliderend - hoeft er niets te veranderen in het huidige systeem. "In zo'n musette zitten vaak twee drinkbussen, een colaatje en gels en repen", vertelt hij bij Sporza. "Als je dat optelt, dan heb je toch een behoorlijk volume. Waar moet je dat anders insteken?"

7 uur op de fiets

"In de finale van een klassieker naar de volgwagen gaan is ook niet echt aangewezen, want dan verlies je tijd en energie. De ploegen hebben inderdaad op veel plaatsen verzorgers staan, maar als je 7 uur op de fiets zit, is zo'n bevoorradingszone toch van toepassing."

In Milaan-Sanremo gingen er opnieuw enkele renners tegen de grond bij het uitdelen van die zakjes. "Ik blijf daar altijd vrij rustig bij. Je moet goed uitkijken en geconcentreerd zijn, maar ik vind dat er niet zo vaak gevallen wordt in die zone", besluit Devenyns. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties