Pech, pech en nog eens pech bij Lotto Soudal: "Collectief valt er niets op onze prestatie aan te merken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Pech, pech en nog eens pech bij Lotto Soudal: "Collectief valt er niets op onze prestatie aan te merken"
Foto: © photonews

Voor Lotto Soudal was het na een sterk begin van het voorjaar een baaldag in 'La Primavera'. Heel wat renners zaten goed gepositioneerd, maar een valpartij gooide roet in het eten. En zorgde bovendien voor een sleutelbeenbreuk bij André Greipel.

Greipel kwam samen met een goed gepositioneerde De Buyst ten val op de Poggio. Eerder verdween ook Jens Keukeleire al uit de voorposten. "We zijn uiteraard ontgoocheld over de pech die we gekend hebben vandaag", vertelt ploegmanager Marc Sergeant.

Aan de conditie lag het dus zeker niet. "We reden als ploeg mogelijk een van onze beste Milaan-Sanremo’s ooit. Tot tien kilometer voor de meet maakten Jasper De Buyst, Jens Debusschere en André Greipel nog deel uit van de eerste groep. Jasper en André kwamen ten val in de afdaling van de Poggio. Jens Debusschere werd opgehouden door die val."

'Het geluk niet aan onze kant'

"Jens Keukeleire waren we kwijtgeraakt vlak voor de voet van de Poggio. Hij had voordien al veel werk verzet, net als Bak, Maes en Sieberg. Collectief valt er niets op onze prestatie aan te merken. Iedereen was sterk, maar we hadden het geluk niet aan onze kant", besluit Sergeant. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties