Quick-Step Floors ook in Catalonië aan het feest! Jonge Colombiaan maakt teamwerk heerlijk af

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
Quick-Step Floors ook in Catalonië aan het feest! Jonge Colombiaan maakt teamwerk heerlijk af
Foto: © photonews

De eerste rit in de Ronde van Catalonië is gewonnen door de Colombiaan Alvaro Hodeg, afgelopen vrijdag ook al aan het feest in de Handzame Classic. De 21-jarige Hodeg maakte het werk van zijn ploegmaats op meesterlijke wijze af.

De eerste etappe was een prooi voor de snelle jongens in het peloton, maar dat weerhield zes renners niet om in de aanval te gaan. Tom Bohli (BMC) kreeg het gezelschap van Andrey Grivko (Astana), Jesús Ezquerra (Burgos-BH), Daniel Turek (Israel Cycling Academy), Antonio Molina (Caja-Rural) en de Bask Markel Irizar (Trek-Segafredo).

De sprintersploegen zorgden ervoor dat de voorsprong nooit de spuigaten uitliep. BORA-hansgrohe en Cofidis controleerden voor respectievelijk Sam Bennett en Nacer Bouhanni. 

In de laatste kilometers kwam Quick-Step Floors met een indrukwekkende sprinttrein op de proppen, voor de jonge Alvaro Hodeg. Bob Jungels trok het hele peloton op een lint en de 21-jarige Colombiaan maakte het op heerlijke wijze af. Hodeg bleef Bennett voor en mag dinsdag de eerste leiderstrui aantrekken in Catalonië. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties