Tom Boonen geeft Philippe Gilbert nog wat advies na teleurstellende Milaan-Sanremo

Redactie
| 5 reacties
Tom Boonen geeft Philippe Gilbert nog wat advies na teleurstellende Milaan-Sanremo
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert had zijn zinnen gezet op Milaan-Sanremo - één van de Monumenten die hij nog niet won - maar de eerste grote klassieker van het seizoen draaide uit op een ontgoocheling. Tom Boonen laat 'Phil' zijn dromen nog steeds nastreven.

Gilbert had het niet warm tijdens de koers en zat slecht toen de koers in een beslissende plooi viel. "De kou is een vies beestje", weet Tom Boonen. "Moeilijk te voorspellen hoe je erop reageert, dat verschilt van dag tot dag. Maar, in alle eerlijkheid... Ik denk niet dat hij in die fase van de wedstrijd zó erbarmelijk slecht geplaatst zat. Oké, het kon beter. En door die val van Cavendish verloor hij voeling met de kop van de koers."

"Maar onoverkomelijk was het zeker niet", vervolgt Boonen in HLN. "Er was nog wel tijd geweest om op te schuiven. Een aantal renners die in Cavs buurt reden zijn nog in de top tien en zelfs top vijf geëindigd. 't Is ook maar zo lang en breed als het is. Gebeurt die crash niet en finisht hij op het podium, dan spreken we niet over een tactische fout, maar over een geniale move."

"Dat het niet simpel is, bewijst de erelijst van de voorbije elf jaar"

Een gemiste kans voor Gilbert, die met Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix nog twee Monumenten op zijn palmares ontbreekt. "Of hij Milaan-Sanremo nog ooit kan winnen? We zullen zien. Dat het niet simpel is, bewijst de erelijst van de voorbije elf jaar. Elf verschillende laureaten!"

"Tuurlijk wordt zijn #StriveForFive-missie er niet makkelijker op met de jaren, tuurlijk zal alles in de juiste plooi moeten vallen. Maar die wet geldt voor iedereen. Daarom: keep on striving, Phil. Niks mis mee. En al zeker niet naïef. Er rest je maar dát te doen", besluit Boonen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties