Dochter in voetsporen van Frank Vandenbroucke? "Heb dezelfde stijl en allure op de fiets"

Redactie
| 19 reacties
Dochter in voetsporen van Frank Vandenbroucke? "Heb dezelfde stijl en allure op de fiets"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op 16 april gaat Cameron Vandenbroucke, de dochter van de betreurde Frank, aan de slag als stagiaire public relations bij Quick-Step Floors. Maar bovendien ambieert ze misschien ook een carrière op de fiets.

Vroeger interesseerde het Cameron nooit om wielrenster te worden. En dat is toch al wat veranderd. "Ik train. Al zeker tot komende zomer", bekent de dochter van Vandenbroucke in HLN. "Dan maak ik de balans op. En zal ik uitmaken of ik iets te zoeken heb in het vrouwenpeloton. De stuwing is enorm. Iedereen die destijds voor papa supporterde, zal het ook voor mij doen."

Potentieel

"Naar het schijnt heb ik de sportieve genen van hem geërfd. Dezelfde stijl en allure op de fiets. Dat beweren er veel. Er zal dus wel iets van aan zijn, zeker? Maar hey, wat als ik totaal niks voorstel in competitie? Volgens 'papi' heb ik potentieel. Als hij het zegt...", lacht ze. "Ik moet enkel nog leren frotten in een peloton. Logisch. Ik train in een groepje van hooguit vier. Jongens, dan nog. Tegen wie ik voortdurend het onderspit delf."

Cameron hoopt binnenkort een wedstrijd te rijden. "Binnenkort wil ik, in het volste geheim, eens deelnemen aan een klein koersje. Dat zal me al veel duidelijk maken. Si je suis nulle, je ne commençe pas. Dat kan ik me niet veroorloven. Want alle ogen zullen op mij gericht zijn. Met alle druk vandien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties