'Nieuwe Merckx' en voorlaatste Belgische winnaar Milaan-Sanremo: "Tom Coninx haalde me uit depressie"

Redactie
| 15 reacties
'Nieuwe Merckx' en voorlaatste Belgische winnaar Milaan-Sanremo: "Tom Coninx haalde me uit depressie"
Foto: © photonews

Hij was de nieuwe Eddy Merckx en de voorlaatste Belg die Milaan-Sanremo in 1981 won. Maar het ging snel bergaf met de carrière van Fons De Wolf, met uiteindelijk het stuklopen van zijn huwelijk en een depressie.

"Ik hou geen goed gevoel over aan het einde van mijn carrière. Plots ging het steil bergaf", vertelt De Wolf in De Kleedkamer. En dat had vooral te maken met een promoreis naar Guadeloupe. "Ik ben daar in een zee-egel getrapt, waar een worm aankleefde. Die heeft mij gebeten. Vanaf dan waren mijn witte en rode bloedcellen niet meer op peil. Ik was als renner 5 à 8% minder."

Na zijn carrière ging De Wolf werken in de begrafenisonderneming van zijn vrouw. Maar hun huwelijk kwam tot een einde en hij raakte zijn job kwijt. "Ik heb een zware depressie gehad: ik was mijn vrouw en mijn job kwijt, mijn vriendenkring viel uit elkaar,... De droom van wat je van je leven verwacht spatte uit elkaar. Je ziet het leven niet meer zitten, maar toch was er een waakvlam die blijft branden. Je wil toch nog iets van je leven maken."

Tom Coninx 

"Mijn familie en Tom Coninx hebben me er bovenop gehaald. Tom belde me dan op en zei: 'Kom, Fons. Je moet buiten komen. We gaan op stap"', vervolgt De Wolf. Het contact met zijn kinderen staat momenteel op een laag pitje. "Het contact met mijn kinderen is niet zo goed. Er is eigenlijk geen contact. Maar ik heb de volle hoop dat het weer goed komt", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties