Quick-Step Floors-talent zet nu ook WorldTour-renners een hak: "Het is een droom die uitkomt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Quick-Step Floors-talent zet nu ook WorldTour-renners een hak: "Het is een droom die uitkomt"
Foto: © photonews

Quick-Step Floors lijkt opnieuw goud in handen te hebben met een jong talent. Na zijn zege in de Handzame Classic van vrijdag won de Colombiaan Alvaro Hodeg erg overtuigend de eerste rit in de Ronde van Catalonië.

De Quick-Step Floors-trein maakte indruk in het slot, maar ook tijdens de eerste rit zelf waren de ploegmaats van Hodeg van goudwaarde. "De hele ploeg bleef bij me en beschermde mij vandaag", vertelde de 21-jarige sprinter na zijn zege. "In de afdaling zat ik in de buik van het peloton, maar Michael (Morkov) gaf me veel vertrouwen door te zeggen dat ik kalm moest blijven. Hij bracht me vervolgens naar voren."

'Ploeg maakte het verschil'

Wat daarna volgde, was een mooi staaltje teamwerk. "Bob (Jungels) liet in de laatste kilometers zijn kracht zien. Veel ploegen wilden vooraan zitten, maar dankzij onze fantastische jongens waren we de hele tijd ‘in control’. De ploeg maakte het verschil vandaag en ik wil ze daarvoor danken", klinkt het. 

Hodeg flikt het nu dus ook in de WorldTour. "Het is een droom die uitkomt. Vorige week vierde ik mijn eerste profzege, nu win ik in de WorldTour tegen grotere en meer ervaren renners. Ik was sterk vandaag en wilde de zege pakken voor de ploeg, die zoveel vertrouwen in me had. De leiderstrui is een bonus, maar wel eentje die me ontzettend trots maakt. Het is nog mar het begin van de week, hopelijk volgen er andere mooie resultaten van The Wolfpack", besluit Hodeg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties