Analyse De juiste keuze van Patrick Lefevere

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
De juiste keuze van Patrick Lefevere

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wie had gedacht dat Quick-Step Floors zo sterk aan het nieuwe wielerseizoen zou beginnen. Zelfs ondanks het vertrek van heel wat grote namen blijft de ploeg van Patrick Lefevere aan het feest. De keuze voor de jeugd bleek de goede.

Het duurde een tijdje voor Lefevere alles in orde kreeg voor 2018. Zo stond de toekomst van de ploeg even op het spel, maar alles kwam in orde. Al vertrokken er wel heel wat grote namen bij Quick-Step Floors. Onder meer Marcel Kittel, Dan Martin, David De La Cruz en Julien Vermote zochten andere oorden op. 

Viviani en de jeugd

Sterkhouders als Philippe Gilbert, Zdenek Stybar, Niki Terpstra, Bob Jungels en Yves Lampaert bleven. De enige grote naam die de ploeg kwam versterken was Elia Viviani. Hij schoot al enkele reken raak en lijkt met gemak zijn record van 10 zeges op een seizoen te breken. Maar verder rekende Lefevere op de jeugd om de lege plaatsen in te vullen. Een juiste keuze die tot dusver lijkt te renderen. 

De jonge Nederlander Fabio Jakobsen, kampioen in zijn land bij de beloften, won verrassend Nokere Koerse. Nauwelijks twee dagen later won de 21-jarige Colombiaan Alvaro José Hodeg de Handzame Classic. En in de Ronde van Catalonië bevestigde Hodeg door in de eerste etappe naar de overwinning te sprinten. Met een straatlengte voorsprong. 

De teller staat intussen op 17 overwinningen. Patrick Lefevere is ongetwijfeld een tevreden man - terecht - maar het echte werk moet nog beginnen. Quick-Step heeft met deze klassieke kern ook nood aan een topresultaat (lees: een overwinning) in een grote klassieker genre Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix. Alleen dan zal het voorjaar van Quick-Step Floors geslaagd zijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties