Greg Van Avermaet schuift de favorietenrol voor E3 door naar één man

Redactie
| 4 reacties
Greg Van Avermaet schuift de favorietenrol voor E3 door naar één man
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Vlaamse wielerpret kan nu echt beginnen. Vrijdag staat de E3 op het programma, nauwelijks twee dagen later volgt Gent-Wevelgem. Belangrijke koersen voor Greg Van Avermaet, al vindt hij zichzelf niet de favoriet.

Vorig jaar won Van Avermaet zowel de E3 als Gent-Wevelgem. "Dat wordt moeilijk te herhalen", vertelt Van Avermaet in Het Nieuwsblad. "Dat was echt buiten verwachting, een droom die uitkwam. Normaal zou Harelbeke me beter moeten liggen, maar qua resultaten was Gent-Wevelgem in het verleden net iets beter. Soit, de conditie is er. Maar mijn hoofddoel blijft de Ronde van Vlaanderen."

"Het is vooral Sagan tegen de rest"

"Al is het altijd leuk als je in Harelbeke of Wevelgem dicht eindigt. Volgende week zondag ga ik er écht voor. Al zal ik ook daar Sagan tegenkomen, want die heeft weinig tot geen slechte dagen. Hij is zo compleet, doet overal mee voor de zege. Het is dan ook niet Peter versus mezelf. Het is vooral Sagan tegen de rest."

Van Avermaet schuift de favorietenrol dus door. "En er zijn er véél hoor. Ook Vanmarcke, Benoot, Van Aert in de koersen die hij meerijdt, … Laten we hopen dat Peter en ik dit soort koersen opnieuw kunnen openbreken, en dat er net als vorig jaar met open vizier wordt gestreden", besluit de BMC-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties