Ook Rode Duivel grote koersfanaat: "Toen ik in de bus naar het WK veldrijden zat te kijken, lachten ze me zelfs vierkant uit"

Redactie
| 6 reacties
Ook Rode Duivel grote koersfanaat: "Toen ik in de bus naar het WK veldrijden zat te kijken, lachten ze me zelfs vierkant uit"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jan Vertonghen mag dan wel profvoetballer zijn, toch weet hij een en ander van het wielrennen. Dat vertelde hij toen hij Greg Van Avermaet leerde kennen. "Ik kijk meer dan ooit naar wielrennen", aldus de Rode Duivel.

"Ik ben al van jongsaf gepassioneerd door de koers", vertelt Vertonghen in Het Nieuwsblad. "Ik heb geen betere herinneringen dan met Pasen in de tuin eitjes rapen en in de namiddag met mijn broer en nonkels naar de koers kijken. Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix - dat viel vaak samen met ­Pasen. Mijn helden waren Johan Museeuw, Peter Van Petegem en Leif Hoste. Ik supporterde altijd voor de Belgen."

Vertonghen speelt in Engeland, maar probeert de koers op de voet te volgen. "Ik kijk meer dan ooit naar wielrennen. Dat komt omdat je nu alle koersen zo gemakkelijk op je smartphone of je iPad kan volgen. Mijn ploegmaats begrijpen er niets van. Toen ik in de bus op weg naar een wedstrijd naar het WK veldrijden zat te kijken, lachten ze me zelfs vierkant uit."

Armstrong

De kennis van zijn ploegmaats blijft beperkt tot Armstrong. "Als je hen vraagt welke wielrenner ze kennen, kunnen ze hooguit Lance Armstrong noemen. Zelfs Eddy Merckx kennen ze niet. Triestig, want ik vind het veel leuker om samen naar de koers te kijken. Ik probeer het soms door te Facetimen met mijn broer", besluit de verdediger. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties