Quick-Step Floors ook aan het feest in de vernieuwde Driedaagse Brugge-De Panne

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Quick-Step Floors ook aan het feest in de vernieuwde Driedaagse Brugge-De Panne
Foto: © photonews

De vernieuwde editie van de Driedaagse Brugge-De Panne, de opvolger van de Driedaagse De Panne, is gewonnen door de Italiaan Elia Viviani. De sprinter van Quick-Step Floors was de snelste in een sprint.

De Driedaagse De Panne stapte af van het vertrouwde concept en bestond deze keer slechts uit één wedstrijddag. Het werd dus een soort van nieuwe semi-klassieker. Zes renners hadden er zin in en gingen al vroeg in de wedstrijd samen op pad. Daarbij David Boucher, Brian Van Goethem en Conor Dunne als bekendste namen. 

De troepen van Lotto Soudal lieten zich een eerste keer gelden op minder dan 70 kilometer van de streep. De voorsprong van de vluchters verdween als sneeuw voor de zon. In de twee passages van De Moeren was er sprake van waaiervorming en brak het peloton in verschillende stukken uit elkaar. Van Goethem en Bennett werden als laatste aanvallers ingerekend op minder dan vijf kilometer van de streep. 

Sprint

BORA en Quick-Step zetten hun treintjes klaar in de laatste kilometers. Viviani timede zijn jump uitstekend en kwam in de laatste meters toch nog op en over de Duitser Ackermann. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties