Rik Verbrugghe tipt opvallende outsider voor de Ronde: "Ze mogen hem zeker niet laten rijden in de finale"

Redactie
| 1 reacties
Rik Verbrugghe tipt opvallende outsider voor de Ronde: "Ze mogen hem zeker niet laten rijden in de finale"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Rik Verbrugghe is bij Bahrain Merida ploegleider van onder meer Vincenzo Nibali, de verrassende winnaar van Milaan-Sanremo. De schoonbroer van Greg Van Avermaet ziet de Italiaan ook verrassen in de Ronde van Vlaanderen.

Geen sprinter aan het feest in 'La Primavera', wel thuisrijder Vincenzo Nibali. "Ik was een beetje verrast dat Nibali Milaan-Sanremo won", opent Verbrugghe bij Sporza. "Hij behoorde immers niet tot de uitgesproken favorieten. Het plan was sowieso om op de Poggio aan te vallen. Om de 10 of 20 jaar draagt zo'n aanval tot het einde. Dat was nu het geval."

"Nu kun je door de rondjes in de finale niet meer verrast worden"

Verbrugghe tipte 'de Haai van Messina' om ook in 'Vlaanderens Mooiste aan te treden. "Er is een kasseienrit in de Tour en we dachten: waarom testen we ons materiaal niet in de Ronde?", aldus de ploegleider, die niet alleen aan een bijrolletje denkt. "Vroeger had je veel parcourskennis nodig om de Ronde te kunnen winnen. Nu kun je door de rondjes in de finale niet meer verrast worden. De sterkste renners komen bovendrijven."

"Nibali heeft in de Tour al bewezen dat hij goed op kasseien kan rijden. Ik denk dat hij ook heel gemotiveerd is voor de Ronde. Hij zal net als in Milaan-Sanremo niet als favoriet starten, maar misschien kan hij opnieuw verrassen? Met een renner als Nibali moet je altijd oppassen.  , besluit Verbrugghe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties