Thomas De Gendt voert een indrukwekkend bisnummer op in de Ronde van Catalonië

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Thomas De Gendt voert een indrukwekkend bisnummer op in de Ronde van Catalonië
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De derde etappe in de Ronde van Catalonië is gewonnen door onze landgenoot Thomas De Gendt. De Lotto Soudal-renner zat mee in de ontsnapping van de dag en maakte het daarna glansrijk af met een solo.

Dankzij de slechte weersomstandigheden in Catalonië werd de derde rit ingekort naar 153 kilometer, met heel wat minder klimwerk. Het weerhield Thomas De Gendt (Lotto Soudal) er niet van om mee in de ontsnapping te gaan. Ook Luis Mas (Caja Rural) en Clément Chevrier (AG2R-La Mondiale) waren goed mee en ook Pablo Torres (Burgos) en Mikel Bizkarra (Euskadi) sloten wat later hun wagonnetje nog aan. 

De goede ontsnapping was op touw gezet. Onderweg sprokkelde De Gendt ook heel wat bergpunten, waardoor hij halverwege al zeker was van de bergtrui op donderdag. De voorsprong slonk tot een dikke minuut en dus kwam De Gendt nog eens in actie. Hij liet zijn metgezellen achter en ging op 20 kilometer van de streep solo. 

De Gendt solo

De Lotto Soudal-renner kwam met een bonus van 1'30" op de top, op zo'n 15 kilometer van de streep. Het feit dat er geen afdaling was en dat de favorieten zich roerden, speelde niet in het voordeel van onze landgenoot. Bovendien stond De Gendt op slechts 12" van leider Valverde. Pinot, Simon Yates, Frank en Quintana schoten wakker en met nog 10 kilometer te gaan ging de voorsprong onder de minuut. 

Ondanks het harde werk van het frisse viertal achter hem en het werk van Sky in het peloton, bleef de voorsprong hangen op om en bij de 30", met nog 3 kilometer te gaan. Het viertal kwam nog amper dichter en De Gendt mocht het zegegebaar maken na een geweldige inspanning. Alsof dat niet genoeg was, rijdt De Gendt donderdag ook in de leiderstrui. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties