"Zeven uur lang mij verveeld en geen enkele keer buiten adem in Milaan-Sanremo, maar mijn koers was wel voorbij"

Redactie
| 11 reacties
"Zeven uur lang mij verveeld en geen enkele keer buiten adem in Milaan-Sanremo, maar mijn koers was wel voorbij"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een echt resultaat kon hij dit seizoen nog niet rijden, maar toch moeten we ons geen zorgen maken om de Belgische kampioen. Oliver Naesen (AG2R-La Mondiale) is klaar voor het echte werk.

Vanaf vrijdag begint met de E3 het echte Vlaamse werk. Is Naesen klaar? "Helemaal. Ik ben op-en-top gezond", vertelt hij in gesprek met Het Nieuwsblad. "De conditie is al even top. En mijne moral loopt tegen de sterren. Kan niet beter zijn."

"Ik heb al een heel jaar goede benen"

Nochtans leek het niet allemaal rozengeur en maneschijn dankzij een griepje en zijn neusbreuk. "Ik heb al een heel jaar goede benen, maar ik heb het nog te weinig kunnen laten zien. In Sanremo ook. Ik zat perfect voor de Poggio, tot ik plots een fiets voor mijn neus zag vliegen. Cavendish. Ik stond daar tegen een muurke, helemaal geblokkeerd. Frustrerend. Ik had zeven uur op de fiets gezeten, had mij de hele tijd verveeld en was geen enkele keer buiten adem geweest. Maar mijn koers was wel voorbij."

Die gebroken neus baart de Belgische kampioen geen zorgen. "In Parijs-Nice werd ik 's nachts nog af en toe wakker dat het bloed uit mijn neus kwam, maar dat is ook gedaan. Alleen als ik erover wrijf, voel ik dat hij niet meer zo glad is als vroeger. Er zit nu een barstje in. Maar je ziet het niet. En als het wel zo zou zijn, geen erg. Ik ben gelukkig al van 't straat", besluit Naesen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties