17 overwinningen, maar met de E3 begint het échte werk voor Quick.Step: "Geen medelijden. Met het mes tussen de tanden"

Redactie
| 1 reacties
17 overwinningen, maar met de E3 begint het échte werk voor Quick.Step: "Geen medelijden. Met het mes tussen de tanden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De teller staat ondertussen op 17 overwinningen voor Quick-Step Floors. Volgens velen een verrassing na het vertrek van heel wat grote namen, volgens Patrick Lefevere dan weer niet. Al is het nu wel tijd voor het échte werk.

Lefevere is een tevreden man met de 17 overwinningen, maar nu moet het ook gebeuren in de grote Vlaamse klassiekers. "Vrijdag begint het échte werk", opent hij in Het Nieuwsblad. "Voor Phil, Zdenek Stybar, Niki Terpstra en Yves Lampaert breekt de periode van de waarheid aan. Ze kunnen niet achteruit. Geen medelijden. Met het mes tussen de tanden."

"Als je Harelbeke vast hebt, komt een andere, grotere overwinning soms gemakkelijker"

De ploegmanager van Quick-Step Floors denkt ook terug aan Gent-Wevelgem van vorig jaar. "Ik wil dat ze opnieuw offensief koersen en niet zo'n fausse-queue maken als vorig jaar in Wevelgem", doelt Lefevere op het akkefietje tussen Terpstra en Sagan, waarna Van Avermaet optimaal profiteerde.

"Vorig jaar won Van Avermaet er drie van de vier. Dan heb je weinig andere winnaars. Al stel ik vast dat Greg nu ook zegt dat hij dit weekend al tevreden is met een dichte plaats... Het is simpel: als je Harelbeke vast hebt, komt een andere, grotere overwinning soms gemakkelijker", besluit Lefevere. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties