Bijna een half jaar na zijn zware val is er eindelijk goed nieuws voor onfortuinlijke Jan Bakelants

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Bijna een half jaar na zijn zware val is er eindelijk goed nieuws voor onfortuinlijke Jan Bakelants
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn zware valpartij in de Ronde van Lombardije van 2017 keek Jan Bakelants tegen een lange revalidatie aan. Maar dit weekend komt de renner van AG2R-La Mondiale voor het eerst opnieuw in actie.

7 gebroken ribben en 2 gebroken ruggenwervels. Dat was het verdict voor Jan Bakelants na zijn zware valpartij in de Ronde van Lombardije. Er wachtte een lange revalidatie, maar nu zaterdag komt de Kempenaar opnieuw in actie in de Franse wedstrijd Classic Loire Atlantique. "Ik weet niet wat ik moet verwachten. Het zal vreemd zijn om opnieuw in het peloton te rijden na die zware blessure", aldus Bakelants.

Valverde en Izagirre als voorbeelden

"Ik hoop dat mijn terugkeer succesvol wordt. Valverde won bijna direct na zijn zware blessure en ook Jon Izagirre presteerde op een hoog niveau in Parijs-Nice na zijn gebroken ruggenwervel in de Tour van 2017. Dat geeft me vertrouwen voor de toekomst."

"Toen ik in december op de hometrainer zat, voelde ik overal pijn. Maar de laatste maand was het gevoel goed en kon ik goed trainen. Nu wil ik zo snel mogelijk opnieuw wielrenner zijn en wedstrijden winnen", besluit Bakelants. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties