Boonen onder de indruk van voormalige concurrent: "Gooi die met 80 kilometer per uur uit de auto en hij staat gewoon recht"

Redactie
| 0 reacties
Boonen onder de indruk van voormalige concurrent: "Gooi die met 80 kilometer per uur uit de auto en hij staat gewoon recht"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Pech, pech en nog eens pech. Zo kunnen de laatste weken van de Britse sprinter Mark Cavendish het best samengevat worden. Ook in Milaan-Sanremo kwam hij opnieuw zwaar ten val nadat hij tegen een verkeerswisselaar was aangereden.

'Cav' stond al met een gebroken rib aan de start in Milaan-Sanremo en dan kwam die stevige smak er nog eens bij. Toch hield hij er geen blessures aan over. "Dat was een doodsmak", aldus voormalige concurrent Tom Boonen in Extra Time Koers. "Ik zag zijn schoen vliegen en dacht dat hij dood was. Zet iemand anders op zijn fiets en zij zouden iets erg voor hebben. Cavendish staat gewoon opnieuw recht."

Rollen en rechtstaan

Boonen vindt het straf dat Cavendish mentaal én fysiek zo weerbaar is. "Hij heeft bijna nooit iets na een val. Dat is echt straf. Gooi die met 80 kilometer per uur uit de auto, dan rolt hij wat en staat hij gewoon recht", aldus Boonen. "Zo is die gewoon. Door te vallen kan hij gewoon beter zijn dan de dag voordien. Ik heb zulke renners nog niet veel gekend."

Ook Jan Bakelants is onder de indruk door de Brit. "Ik heb hem al asfalt weten schuren", klinkt het. "De dag nadien staat hij recht en wint hij gewoon een massasprint."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties