Kan Van Aert het ook in de Ronde en Roubaix? Tom Boonen velt zijn oordeel

Redactie
| 17 reacties
Kan Van Aert het ook in de Ronde en Roubaix? Tom Boonen velt zijn oordeel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert heeft de laatste weken verrast op de weg, met onder meer sterke prestaties in de Omloop en de Strade Bianche. Lukt het ook in de koersen die vlot boven de 250 kilometer gaan? Tom Boonen spreekt er zich over uit.

Koersen als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix gaan ruim boven de 200 kilometer. Een heel verschil dus met de Omloop of Strade Bianche. "Het kan zijn dat hij in het laatste halfuur van de topklassiekers tekort zal komen door zijn crossseizoen en dat hij tijdens het crossseizoen net tekort kwam in de rechtstreekse duels door zijn focus op de weg", vertelt Tom Boonen in Extra Time Koers. 

'Voorbereiding niet ideaal'

Al is alle ervaring mooi meegenomen volgens de viervoudige winnaar van Parijs-Roubaix. "Hij is natuurlijk nog jong. Als hij nu wat kan proeven van de klassiekers kan hij nog een jaar of twee zo voortdoen. Het is en blijft een leuk item. Zijn voorbereiding is niet ideaal geweest."

"Het is wat verkennen voor hem. Het kan goed meevallen en daar zou ik niet van schrikken. Maar er is nog een groot verschil tussen een wedstrijd van 5 uur en een koers van 6,5 uur", weet Boonen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties