Thomas De Gendt is leiderstrui na één dag kwijt - Indrukwekkende Valverde pakt opnieuw uit en klopt amper 21-jarig Sky-talent

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties
Thomas De Gendt is leiderstrui na één dag kwijt - Indrukwekkende Valverde pakt opnieuw uit en klopt amper 21-jarig Sky-talent

Alejandro Valverde heeft zijn tweede ritzege geboekt in de Ronde van Catalonië. Na een erg lastige rit klopte hij Sky-talent Egan Bernal op de slotklim. Thomas De Gendt nam een snipperdag en is zijn leiderstrui na één dag al kwijt.

De leiderstrui was slechts van korte duur voor onze landgenoot Thomas De Gendt. In de pittige vierde etappe moest hij op de voorlaatste klim het peloton helemaal laten rijden en was het al vrij snel zeker dat er vrijdag een nieuwe leider zou zijn. En dat werd Alejandro Valverde, die eerder ook al de tweede rit op zijn naam had geschreven. 

Verrassende Bernal

De Spanjaard van Movistar is helemaal terug. Op de lastige slotklim rekende Valverde af met de amper 21-jarige Egan Bernal (Team Sky). Ook zijn ploegmaat Nairo Quintana moest eerder de rol lossen. Eerder had Chaves al voor het spektakel gezorgd, maar hij werd op 30 kilometer van de streep ingerekend. 

Valverde lijkt op weg naar een tweede eindzege op rij in Catalonië. In de stand heeft hij 19 tellen voorsprong op Bernal en 26 seconden op zijn ploegmaat Quintana. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties