Viviani doet het voor Quick-Step Floors en mikt al op volgende doel: "Zondag het een en ander rechtzetten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Viviani doet het voor Quick-Step Floors en mikt al op volgende doel: "Zondag het een en ander rechtzetten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Elia Viviani was als topfavoriet ook de snelste in de Driedaagse Brugge-De Panne. Hij moet door het uitvallen van Gaviria ook het speerpunt worden in Gent-Wevelgem.

Toch liep niet alles goed. "Fabio Sabatini kampte onderweg met maagproblemen en moest opgeven", legt Viviani uit in Het Laatste Nieuws. Tijdens de laatste passage door de Moeren verloren we ook Fabio Jakobsen, twee jongens die deel zouden uitmaken van mijn sprinttrein. Gelukkig was Richeze er nog. En met Sénéchal en Martinelli had ik nog voldoende ruggensteun in de aanloop naar de sprint."

Winnen lukte toch en nu komt Gent-Wevelgem eraan. "De ontgoocheling van Milaan-Sanremo is groot. Het liep daar in de slotfase fout omdat we meer bezig waren met de achtervolging op Nibali dan met de lead-out van onze sprinttrein. Het zou mooi zijn als ik zondag in Wevelgem een en ander kon rechtzetten."

Ideale voorbereiding

"Deze zege is in elk geval de beste manier om deze belangrijke periode in te zetten. Bovendien was dit parcours een goede generale repetitie voor Gent-Wevelgem, omdat we ook vandaag de Kemmelberg en de Moeren aandeden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties