Eén absolute topfavoriet in de E3: dit zijn onze sterren voor Harelbeke

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
Eén absolute topfavoriet in de E3: dit zijn onze sterren voor Harelbeke

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Vlaamse weken van de waarheid staan voor de deur, te beginnen met de E3 Prijs Harelbeke. In deze mini-versie van de Ronde van Vlaanderen komen de échte favorieten voor de Ronde ongetwijfeld boven. Wij stellen alvast onze favorieten voor.

Op de erelijst van de E3 prijken heel wat mooie laureaten. Zo wonnen de laatste 10 jaar onder meer Cancellara, Boonen, Thomas, Kwiatkowski en Sagan in Harelbeke. Vorig jaar mocht Greg Van Avermaet - ook dit jaar één van de favorieten - het zegegebaar maken. Het was het begin van een gouden periode voor de BMC-renner, die later ook nog Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix won. 

Van Avermaet maakte vorig jaar in een sprint komaf met Gilbert en zijn trainingsmaatje Oliver Naesen, één van de Parelvissers. 

Ook al won hij dit jaar nog maar één keer, een rit in de Tour Down Under, toch is Peter Sagan met stip aangeduid als dé topfavoriet in de E3. Sagan probeerde het dit jaar met een andere aanpak en paste voor het openingsweekend. De wereldkampioen kende een prima Tirreno-Adriatico en oogt helemaal klaar voor de weken van de waarheid.

De concurrentie is natuurlijk groot. Naast Greg Van Avermaet is het vooral uitkijken naar Tiesj Benoot, in de vorm van zijn leven na winst in de Strade Bianche en zijn straffe Tirreno Adriatico. De Gentenaar kan zonder enige druk rijden, want zijn voorjaar is eigenlijk nu al geslaagd.

Philippe Gilbert is dan weer een twijfelgeval. Zijn prestaties van de afgelopen weken waren niet denderend, maar met 'Phil' is het altijd opletten geblazen. Of kan het eindelijk eens voor Sep Vanmarcke? De afgelopen jaren werd hij meermaals afgeremd door pech of ziekte. Vanmarcke eindigde de laatste jaren wel al vijf keer in de top tien in Harelbeke.

En dan zijn er natuurlijk nog heel wat outsiders. Trentin lijkt nog niet in topvorm, maar is altijd een te duchten concurrent in deze periode van het jaar. Bovendien is hij nu de absolute kopman bij Mitchelton-Scott. En het is uitkijken naar een exploot van Belgisch kampioen Oliver Naesen of Jasper Stuyven. 

De favorieten van Wielerkrant.be voor de E3 Prijs Harelbeke:

**** Peter Sagan
*** Greg Van Avermaet - Tiesj Benoot
** Philippe Gilbert - Sep Vanmarcke - Matteo Trentin
* Oliver Naesen - Alexey Lutsenko - Jasper Stuyven - Zdenek Stybar

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties