Wout van Aert laat zich niet gek maken na zijn verbazingwekkende entree op de weg: "Ga mijn ambitie niet bijstellen, wil vooral veel opsteken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 19 reacties
Wout van Aert laat zich niet gek maken na zijn verbazingwekkende entree op de weg: "Ga mijn ambitie niet bijstellen, wil vooral veel opsteken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hij liet de voorbije weken al formidabele dingen zien en dus kijkt ook vandaag iedereen met argusogen naar de prestatie van Wout van Aert. De 23-jarige wereldkampioen veldrijden houdt het hoofd echter koel. Gent-Wevelgem wordt een mooie en belangrijke test.

"In de vorige wedstrijden heb ik vaak offensief gekoerst, vandaag ga ik toch proberen van een beetje langer mijn krachten te sparen. In de finale zullen we dan zien hoe goed ik over de Kemmelberg geraak. Ik denk dat dat de aangewezen tactiek is. Ik heb al een paar keer over de Kemmel gereden, in de Ronde van België bijvoorbeeld. Echt goed ken ik die helling niet, maar de Kemmel is vergelijkbaar met alle Vlaamse hellingen."

Zijn ambitie? "Zo goed mogelijk doen. Ik heb al goeie resultaten gereden en het gevoel is ook nog altijd goed, maar ik ga mijn ambitie niet bijstellen dit voorjaar. Ik wil vooral veel opsteken en deze zal koers belangrijk zijn. Het is de eerste van 250 kilometer en ik ben benieuwd hoe ik er ga uitkomen." 



De concurrentie

Eergisteren kon Van Aert ook al een en ander leren van wat hij zag in Harelbeke: "Ik heb er heel veel gezien die snel reden. Van Avermaet en Benoot zagen er heel goed uit, Terpstra natuurlijk en Quick-Step in het algemeen. Het zijn er iets te veel om in de gaten te houden. Op het juiste moment vooraan zitten en meeschuiven, dat is het belangrijkste." 

Van Aert blijf echter met beide voetjes op de grond: "Ik start om te leren en ben eigenlijk niet te veel bezig met de concurrentie. Ik wil het zelf zo goed mogelijk doen. Of andere naar mij kijken? Dat moet je aan hen vragen. In de vorige koersen was dat wel een beetje het geval, maar dat waren geen wedstrijden van de WorldTour. Het waren koersen met een ander deelnemersveld. Ach, het valt eigenlijk wel mee, dat is meer een positief dan een negatief gegeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties