Stuyven baalt: "Ik maakte dezelfde fout als in Sanremo"

Redactie
| 1 reacties
Stuyven baalt: "Ik maakte dezelfde fout als in Sanremo"
Foto: © photonews

Jasper Stuyven moest zich na afloop van Gent-Wevelgem tevreden stellen met een 9e plek. De Leuvenaar baalde, want hij maakte dezelfde fout als in 'La Primavera'.

Stuyven kwam te snel in de wind bij de sprint met een ruime kopgroep. "In Wevelgem maakte ik dezelfde fout als in Sanremo door te vroeg te starten met mijn sprint", vertelt Stuyven in Het Nieuwsblad. "Ik besefte het meteen toen ik in de verte pas het bordje van 300 meter zag. Daardoor kwam ik veel te snel in de wind. Dat neem ik zeker mee naar de volgende koersen."

'Vorm is goed'

"Een ezel stoot zich geen derde keer aan een steen", lacht de renner van Trek-Segafredo. "Maar de vorm is goed. In al mijn koersen haalde ik al een toptienplaats en dat komt niet door geluk. Voor mij was het de bevestiging dat er dit jaar niemand echt een splijtende versnelling heeft en dat er dus niemand bovenuit steekt.

Nu wachten Dwars door Vlaanderen en natuurlijk de Ronde voor Stuyven. "Iedereen staat op een hoog niveau en dan is het plezant dat ik de finale kan kleuren met de favorieten. Het resultaat is er nog niet volledig, maar ik zak met heel veel vertrouwen af naar Waregem en de Ronde van Vlaanderen. Ook mijn ploeg gelooft volledig in mij", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties