Geen magistrale twee op een rij voor 'Phil' Gilbert zondag? "Hij is goed, maar niet zo goed als vorig jaar"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Geen magistrale twee op een rij voor 'Phil' Gilbert zondag? "Hij is goed, maar niet zo goed als vorig jaar"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar voerde hij in de Ronde van Vlaanderen een grandioos nummer op, maar of hij dat zondag kan herhalen, is maar zeer de vraag. Philippe Gilbert toonde de voorbije weken dat hij er staat, maar dat flukse extraatje lijkt toch wat te ontbreken. Dat ziet ook Johan Museeuw.

De man die drie keer zegevierde in 'Vlaanderens Mooiste' vreest dan ook voor de zaak: "Gilbert is goed, maar niet zo goed als vorig jaar. Hij teert vooral op zijn ervaring en zijn grote motor. Ik denk dat het voor hem ook moeilijk wordt om zijn doel van 5 gewonnen monumenten te realiseren. Milaan-Sanremo wordt de moeilijkste om te winnen want hij beschikt niet meer over die explosiviteit zoals Nibali dit jaar."

Museeuw ziet wel nog kansen in een ander monument: "Parijs-Roubaix is een andere zaak, daar geloof ik wel nog in. Philippe Gilbert heeft altijd goed over de kasseien gedokkerd, denken we maar aan zijn eerste zege in de Omloop Het Nieuwsblad. Hij reed toen hij weg op de Lange Munte. Hij heeft wel weinig ervaring in Roubaix, maar Wilfried Peeters aan het stuur heeft die wel en hij kan een team als geen ander leiden", luidt het oordeel in wielerpodcast Sporza Koers

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties