Lampaert bestraft het surplassen en kletst naar tweede zege op rij

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Waregem
| 23 reacties
Lampaert bestraft het surplassen en kletst naar tweede zege op rij
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In een uitgeregende en incidentrijke Dwars Door Vlaanderen doken vijf renners de laatste tien kilometer in met een voorsprong van om en bij veertig seconden.

Het werd een incidentrijke Dwars Door Vlaanderen. Dat was te verwachten met de regen die er viel en de wind die er stond. Oliver Naesen viel vroeg in de koers en moest opgeven, Wout Van Aert knalde zelfs tegen een seingever.

Ook voor Viviani liep het niet goed af. De man die zondag nog enorm teleurgesteld was met die tweede plaats na Sagan, gaf ook in de loop van de wedstrijd op.

Sterke Valverde

Wél opvallend sterk voorin was Alejandro Valverde. De Spanjaard verbaasde vriend en vijand in het gure weer en trok een paar keer ten aanval. Ook Stybar en Van Avermaet schudden aan de boom, maar een brede groep met heel wat namen keerde toch terug. Yves Lampaert was het die de aanvallen van Valverde en Van Avermaet counterde.

Net toen de tweede groep opnieuw kwam aansluiten, versnelde Tiesj Benoot uit die kopgroep en enkel Greg Van Avermaet kon volgen. De vrees dat zijn zieke kamergenoot Nikolas Maes hem aangestoken had met buikgriep, kon opgeborgen worden.

Onder impuls van Quick-Step Floors, dat met Stybar, Terpstra en Lampaert drie pionnen mee had, keerde de achtervolgende groep terug. Daaruit sprongen Lampaert, Pedersen, Vanmarcke, Teunissen en Boasson Hagen weg. Zij konden wél meteen 25 seconden pakken.

De aanstokers waren Vanmarcke en Lampaert, maar met Boasson Hagen, Teunissen en Pedersen zaten nog rappe mannen in de kopgroep. Met meer dan veertig seconden voorsprong werden de laatste tien kilometer én Nokereberg aangesneden.

Er werd nog gedemarreerd door Vanmarcke, Teunissen en Boasson Hagen, maar telkens reed wel iemand het gaatje dicht. Bij het surplassen had Lampaert plots een tiental meter. Hij trok door en ze zagen hem niet meer terug. Vanmarcke zette zich op het wiel bij Teunissen en Lampaert won.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties