Ploegmaat gelooft rotsvast dat Lampaert ooit zijn droomkoers wint: "Ik durf echt zeggen dat het de komende jaren eens prijs zal zijn"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Ploegmaat gelooft rotsvast dat Lampaert ooit zijn droomkoers wint: "Ik durf echt zeggen dat het de komende jaren eens prijs zal zijn"
Foto: © photonews

Straks staat Yves Lampaert in Dwars door Vlaanderen met het nummer één aan de start, maar ooit wil hij dat rugnummer ook opspelden in Parijs-Roubaix. Dat zou immers willen zeggen dat hij dat monument gewonnen heeft.

De 26-jarige hardrijder van Quick-Step heeft er nooit een geheim van gemaakt, de 'Hel van het Noorden' is zijn droomkoers. In 2015 finishte hij als jonge snaak al een keer zevende, dat smaakt naar meer: "Ik zou er meteen voor tekenen. Veel liever dan voor pakweg de proloog in een grote ronde. Dat wordt vergeten of het moet al in de Tour zijn. Een zege in Parijs-Roubaix draag je je hele leven mee. Die wedstrijd heeft zoveel heroïek", luidt het in HLN

Ploegmaat Tim Declercq gelooft alvast dat Lampaert op een dag zal zegevieren op de magische piste: "Ik durf echt zeggen dat het de komende jaren eens prijs zal zijn. Die wedstrijd is Yves gewoon op het lijf geschreven. Weinig renners zullen er hem op de kasseien afrijden. Hij heeft er ook de motor voor. Zelfs als hij in de aanval gaat. Yves kan in tegenstelling tot veel renners in zijn eentje rijden, hij valt niet rap stil."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties