Lefevere komt nog eens terug op de controverse in Harelbeke: "Als we moeten wachten, stop ik ermee"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Lefevere komt nog eens terug op de controverse in Harelbeke: "Als we moeten wachten, stop ik ermee"
Foto: © photonews

In de E3 Harelbeke was Quick-Step Floors enorm dominant. De troepen van Patrick Lefevere zorgden ervoor dat hun chef een mooie dag had, maar toch was er controverse.

"Ik hoor jullie dan vragen of wij hadden moeten wachten na een valpartij net voor de bergzone", aldus Lefevere in Extra Time Koers. "Wel, ik vind dat er nooit gewacht moet worden. Koersen is tussen de ene witte lijn en de andere witte lijn. Als ze pissen, mag je niet demarreren. Als er bevoorrading is, mag je niet demarreren. Als ze vallen, mag je niet demarreren. Tja, wanneer mag je nog wel demarreren?"

"Kijk: wij wisten voor de koers waar er gevallen zou worden. We kennen dat gat. We hadden afgesproken: iedereen collectief op kop, gas geven en dan zit je meteen aan dat eerste bergje en is een eerste selectie doorgevoerd."

Ze moeten niet wachten, het is geen kleutertuin, hé

-Tom Boonen

Boonen gaf hem overschot van gelijk: "Of ze hadden moeten wachten? Neen! Het is geen kleutertuin, he. Het is een profkoers. Er wordt een issue gemaakt waar er geen issue is."

"Ik was blij dat de echte coureurs achteraf de commentatoren tegenspraken. Als er beslist wordt dat wij op zulke momenten moeten wachten, dan doek ik morgen mijn ploeg op. Dan heb ik er genoeg van. Echt waar", besloot Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties