Ploegleider vindt Wout Van Aert kanshebber in Ronde: "Een groot talent, maar nog beter dan we hadden gedacht"

Redactie
| 24 reacties
Ploegleider vindt Wout Van Aert kanshebber in Ronde: "Een groot talent, maar nog beter dan we hadden gedacht"
Foto: © photonews

Wout Van Aert wordt bekeken als één van de outsiders voor de Ronde van Vlaanderen. Zijn ploegleider Michiel Elijzen denkt alvast dat de wereldkampioen veldrijden zondag zelfs kan winnen.

"Hij kan de Ronde van Vlaanderen zondag winnen", laat ploegleider Michiel Elijzen weten bij de NOS. "Het moet natuurlijk allemaal goed vallen, maar ik denk dat er in de afgelopen wedstrijden niemand is geweest die er bovenuit stak. Hij behoort zeker tot de kanshebbers. Hij heeft ons het hele voorjaar al verbaasd. Ik hoop dat hij dat zondag en volgende week zondag ook nog doet", doelt hij op Parijs-Roubaix.

Ook in de Omloop, Strade Bianche en Gent-Wevelgem kleurde Van Aert mee de koers. "Wout drukt echt zijn stempel in de finales van de wedstrijden. Dat is wel bijzonder. We wisten wel dat hij een groot talent is, maar hij is nog beter dan we hadden gedacht."

"De intentie was dat dit een leerjaar zou worden, waarin we zouden kijken hoe ver hij zou kunnen komen. Aan de hand daarvan zouden we bekijken hoe de voorbereiding op het klassiekerseizoen van volgend jaar moet zijn. Maar als je nu ziet hoe hij meedoet en in welke vorm hij nog steeds is... Aan de cijfers te zien verbetert hij ook nog steeds. Zoals we nu kunnen inschatten gaat hij dit wel volhouden tot Parijs-Roubaix."

Nieuwe Van Avermaet of Boonen

Door zijn prestaties wordt Van Aert in ons land nu al opgehemeld. "Nu hij aan zo'n goede wegcampagne bezig is, wordt hij ook door de fans natuurlijk als de nieuwe Greg Van Avermaet of Tom Boonen gezien. De Belgen zijn er wel goed in om iemand op te hemelen. Wout gaat daar heel goed en professioneel mee om", besluit zijn ploegleider. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties