Quick-Step Floors ook in de Ronde aan het feest: beresterke Terpstra rondt prachtige solo af

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Quick-Step Floors ook in de Ronde aan het feest: beresterke Terpstra rondt prachtige solo af
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niki Terpstra heeft op indrukwekkende wijze de Ronde van Vlaanderen op zijn naam geschreven. De renner van Quick-Step Floors viel aan na de Kruisberg en pakte de zege na een knappe solo.

Sep Vanmarcke leek net als vorig jaar de pechvogel van dienst te worden in een regenachtige editie van de Ronde van Vlaanderen. Hij kwam tot twee keer toe ten val, maar kon verder. Ook Stuyven was bij die val betrokken. 11 renners waren mee in de ontsnapping van de dag, maar dat werd nooit een echt gevaar voor het verdere koersverloop.

In aanloop naar de Muur maakte Belgisch kampioen Oliver Naesen kennis met het asfalt, zonder veel erg. Voor Lutsenko en Offredo draaide het minder goed uit, zij werden naar het ziekenhuis gebracht. De Muur zelf zorgde - anders dan vorig jaar - niet voor een serieuze schifting, de opeenvolging van klimmetjes en het slechte weer deden dat wel. 

Kluisberg beslissend

Met Dylan van Baarle, Sebastian Langeveld en Mads Pedersen trok er een mooi trio in de aanval. Zij reden een bonus van een minuut bij elkaar. Latere winnaar Terpstra trok ten aanval na de Kruisberg en ging op de Oude Kwaremont op en over het trio vooraan. De Nederlander begon aan een heuse solo, al bleef de talentvolle Pedersen in het zog van de Quick-Step renner. 

Sagan zag het gevaar in en ging in de achtervolging, maar de samenwerking bij de andere favorieten was niet optimaal. Op de Paterberg, de laatste helling van de dag, kreeg Sagan dan toch een gaatje en kon hij op zoek naar Terpstra. Al bedroeg de voorsprong ondertussen al meer dan een halve minuut. Ondertussen moest Terpstra ook nog met een stugge Pedersen - amper 22 jaar - afrekenen.

Solo Terpstra

Achter Terpstra kwam alles samen, inclusief Sagan, waardoor het een eenmansstrijd tegen 10 renners werd. Maar ondanks de prima samenwerking kwamen Sagan, Van Aert, Benoot, Vanmarcke en co nauwelijks dichter. Terpstra reed naar een indrukwekkende zege en won na de E3 ook de Ronde. Voor Quick-Step Floors de tweede zege op rij, na Gilbert in 2017. 

De jonge Pedersen hield verrassend stand en werd tweede, Terpstra's ploegmaat Gilbert vervolledigde het podium. Wout Van Aert eindigde knap 9e in zijn allereerste Ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties